Στην θέληση των παικτών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΒΙΚΟΣ COLA για την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα, στάθηκε ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος. Οι αναλυτικές δηλώσεις:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ: «Έχουμε μπροστά μας 10 τελικούς και είχαμε άλλους πριν. Το ήθελαν πολύ τα παιδιά. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, γιατί αν χανόταν δεν… έβγαιναν τα κουκιά. Ακολούθησαν πιστά το πλάνο και είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Σταματήσαμε το ένας εναντίoν ενός του Κοροίβου και το περιφερειακό τους παιχνίδι. Επιθετικά δεν ήμασταν καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, παρά το κακό ποσοστό στα τρίποντα.

Αποφασίσαμε να πάμε σε ένα γρήγορο παιχνίδι, σε ένα up tempo. Όπως φάνηκε στο παρκέ, αυτό μας βοήθησε. Δουλεύουμε τις αδυναμίες μας και θέλουμε βδομάδα με την βδομάδα να είμαστε καλύτεροι. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο πολύ καιρό. Ξέρουμε που είμαστε και πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα. Εμείς που τριβόμαστε καθημερινά με την ομάδα και ξέρουμε τις δυνατότητές πιστεύουμε πως μπορούμε».

O ΜακΝίλι έπαθε μερική ρήξη στον αχίλλειο τένοντα και θα μείνει εκτός μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να του αφιερώσω την νίκη. Είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας, μας βοήθησε πολύ.

Ο κόσμος μας έχει μια μπασκετική κουλτούρα και μπασκετική μόρφωση. Δεν ξεγελιέται. Έχει συνηθίσει να βλέπει ψηλά την ομάδα και έχει προσδοκίες όμως είναι δίπλα στην ομάδα. Θυμίζω πως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου παίζαμε χωρίς τον κόσμο. Με τα αν δεν προχωράς στη ζωή, όμως ο κόσμος είναι βασικό πράγμα για την ομάδα. Δεν σκεφτόαμαστε πόσες νίκες θα χρειαστούν για την παραμονή, αλλά μόνο το επόμενο παιχνίδι, μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Καλή συνέχεια στον Κόροιβο».

NTINOΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΟΣ: «Καταρχήν να πω συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την νίκη. Ήταν αποφασισμένοι και πιο έτοιμοι από εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν στο παιχνίδι, όμως το τρίτο δεκάλεπτο ήταν τραυματικό για εμάς, μας έκανε μεγάλο κακό. Τραγικό για εμάς ήταν ότι βάλαμε 39 πόντους σε 30 λεπτά, έτσι δεν μπορείς να κερδίσεις παιχνίδι. Οι δικές μου ομάδες δεν μπορούν να κερδίσουν έτσι, μπλοκάραμε. Δυστυχώς δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά και ψυχολογικά να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι που ίσως μας έδινε από τώρα την παραμονή στην κατηγορία. Προσπαθήσαμε να πούμε στα παιδιά πως αυτή ήταν μία τεράστια ευκαιρία για να ξεμπλέξουμε, όσο λογικό αν μπορεί να είναι αυτό και για τον Κόροιβο, να σωθεί δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος. Δεν καταφέραμε να έχουμε την εικόνα, την διάθεση και την ψυχολογία που πρέπει. Πρέπει να βρούμε τα αίτια και να βελτιωθούμε άμεσα. Θα δούμε από αύριο τι θα γίνει, αν θα υπάρχουν εξελίξεις… Οι υπόλοιπες ομάδες ισχυροποιούνται, οι αλλαγές επηρεάζουν και εμάς. Θα υπάρξει μεγάλος αγώνας για να φτάσουμε μέχρι το τέλος».