Οι δηλώσεις του Γιώργου Καλαφατάκη

KAΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: «Ήλπιζα και περίμενα να έχουμε αντίδραση όχι μόνο για ένα ημίχρονο, αλλά για περισσότερο χρόνο. Δυστυχώς, δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών μας. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, αλλά δεν γίνεται από την μια στιγμή στην επόμενη. Πρέπει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να δικαιώσουμε τον κόσμο που έχει προσπαθήσει πολύ για να έχει θέση ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Ξέραμε εκ προοιμίου ότι θα ήταν δύσκολα, γιατί έχουμε και τους κεκλεισμένων θυρών αγώνες. Όποιος φοβάται, όμωςμ μένει στο σπίτι του. Είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε κεφάλι και κάθε παιχνίδι να μας γίνεται μάθημα.

Ο Κολοσσός ήταν πιο έτοιμος, έχει εμπειρία και χαρακτήρα της ομάδας. Αντιδράσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και περίμενα ότι στο τρίτο θα κάναμε κατάθεση ψυχής, αλλά αρκετά πράγματα δεν είναι μόνο τεχνικά. Οι αριθμοί στην στατιστική για τα λάθη, τα καλάθια απο αιφνιδιασμούς που δεχτήκαμε, τους πόντους από τον πάγκο που είχαμε, λένε αλήθεια για την έκβαση του αγώνα, αλλά δεν είχαμε διάθεση και πάθος. Ήμασταν ευάλωτοι ψυχολογικά και καταρεύσαμε. Εχουμε «ρουκι» Αμερικάνους και «ρούκι» Ελληνες παίκτες για την κατηγορία.

Χρειάζεται και αυταπάρνηση. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, αλλά δεν ξέρουμε ποιά εικόνα θα έχουμε στα παιχνίδια κάθε φορά, γιατί δίνουμε «μάχη» με τον χρόνο. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει βαρύ όνομα, αλλά η συγκεριμένη ομάδα να αποκτήσει μέταλλο. Να καταλάβουν οι παίκτες την πίεση αποτελεσμάτων που υπάρχει. Δεν έχουν μπει στο πετσί του ρόλου τους. Πήρα ένα τάιμ αουτ όταν αυξήθηκε η διαφορά του σκορ και πήρα και δεύτερο, νωρίς, χωρίς να αλλάξει κάτι. Αν παίζαμε με κόσμο, θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση από την διαιτησία, αλλά όταν χάνεις με διαφορά 20 πόντων, δεν μπορείς να μιλάς για διαιτησία. Πρέπει να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να ξεκολλήσει το καρό από την λάσπη. Μ’ άλλη ομάδα έχω κάνει και δέκα σερί νίκες, αλλά έπαιξα πλει οφ στο τέλος της σεζόν.

Υπήρξαν ομάδες που έχουν κάνει 6-7 νίκες στον πρώτο γύρο, αλλά υποβιβάστηκαν. Με σωστή διοίκηση, αγάπη και δουλειά θα κριθούμε στο τέλος. Είναι διαφορετικό να ψάχνεις παίκτες τον Μάιο και διαφορετικό τον Οκτώβριο. Αλλιώς θέλαμε να χτίσουμε την ομάδα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και να δουλεύουμε στο 100 τοις εκατό».

Οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΗΣ: «Πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Κάθε νίκη είναι σημαντικό κέρδος, ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος και εκτός έδρας για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ σε περίεργη χρονική συγκυρία, χωρίς τον κόσμο του και έχοντας εικόνα του μόνο από το παιχνίδι με τον Φάρο. Δεν ξέρεις την αντίδραση και τον εγωϊσμό των παικτών και τι θα αντιμετωπίσεις. Μ’ εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ελέγξαμε τον ρυθμό, διαβάσαμε την άμυνα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και φτάσαμε δίκαια στην νίκη. Είχαμε πίεση, αλλά η άμυνα μας ήταν σωστή στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν δώσαμε άλλα δικαιώματα στον αντίπαλο μας».