“Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, αλλά πολλά συγχαρητήρια και στα δικά μας παιδιά, γιατί κάνουν συγκλονιστική περοσπάθεια, που έχει να κάνει με δύο σημαντικά κομματια της ζωής τους. Με το αγωνιστικό σκέλος και την καθημερινή καταβολή προσπάθειας, τον βαθμό αφομοίωσης αρχών παιχνιδιού και φιλοσοφίας και την αυταπαρνηση που δείχνουν. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι και το πώς διαχειρίζονται την πίεση του να κρατάς στους ώμους σου τις τύχες ένος ιστορικού συλλόγου, που διανύει μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του.

Είχαμε δύο βασικούς άξονες στη λογική μας. Αμυντικά θέλαμε να περιορίσουμε στο ένας εναντίον ενός τους παίκτες της ΑΕΚ, που έχουν ταλέντο, και το δεύτερο με τον έλεγχο του ρυθμού μέσω του τρανζίσιον της ΑΕΚ. Εκεί πήγαμε καλά, όμως στα επιθετικά ριμπάουντ είδαμε τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι επιθετικά για τρία δεκάλεπτα, με καλή κυκλοφορία και ομαδικότητα. Μετά μας εγκαστέλειψαν οι δυνάμεις, όταν η ΑΕΚ ανέβασε την πίεση εκμεταλλευόμενη και την ανοχή των διαιτητών σε κάποιες επαφές.

Αυτέ οι επαφές δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα, αλλά θα ήθελα να φωνάζω κι εγώ στους παίκτες μου να επιδιώξουν την επαφή, όπως πολύ σωστά έκανε ο αντίπαλος κόουτς, γιατί οι επαφές δεν αξιολογήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Επαναλαμβάνω, δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα, αλλά ήταν διαφορετική η προσέγγιση. Οι βολές ήταν διπλάσιες σε ένα παιχνίδι που πήγαινε πόντο πόντο. Ο Σαρικόπουλος βγήκε γρήγορα εκτός παιχνιδιού, ο άλλος μας ψηλός το ίδιο, ο Σακελλαρίου το ίδιο. Κάναμε κι εμείς αμυντικά λάθη, που τα αναγνωρίζουμε και οφείλουμε να τα διορθώσουμε.

Ο προπονητής του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του: “Ευχαριστώ από καρδιάς διοίκηση της ΑΕΚ, που με τίμησε απόψε. Είναι ιδιαίτερη στιγμή για κάθε επαγγελματία προπονητή αυτή η συγκυρία.

Για μας πλέον ξεκινούν οι τελικοί από την επόμενη αγωνιστική και σε μία συνθήκη που την έχουμε συνηθίσει (σ.σ. εννοεί τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια). Δεν θα μας πτοήσει. Παρά την έκθεση των διαιτητών για την υποδειγματική συμπεριφορά των οπαδών μας στο ματς με τον Παναθηναϊκό, τιμωρηθήκαμε και θα παίξουμε χωρίς κόσμο στον τελικό με Κύμη”.