Ο Πανιώνιος Su Casa έκανε μεγάλη εμφάνιση στο “Ιβανώφειο” και νίκησε τον Ηρακλή (96-101) για την 5η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League, με τον Λίνο Γαβριήλ να κάνει εξαιρετικό ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία του Ιστορικού!

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας και ο προπονητής του Ηρακλή, Γιάννης Καστρίτης στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι:

Λίνος Γαβριήλ (προπονητής Πανιωνίου Su Casa)

“Θέλω πρώτα να συγχαρώ τα παιδιά, τους παίκτες μου. Είχαν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Κάναμε 3-4 προπονήσεις μαζί, ήταν αξιέπαινη η προσπάθεια τους σήμερα. Δουλέψαμε πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας και ιδίως στη διαχείριση των συναισθημάτων.

Αποφασίσαμε να γυρίσουμε τη μπάλα να παίξουμε ομαδικό μπάσκετ. Μπήκανε τα σουτ σε ένα τρελό ποσοστό για εκτός έδρας παιχνίδι αλλά το βασικό ήταν ο βαθμός συγκέντρωσης και ότι αντέξαμε στην πίεση της έδρας του.

Να συγχαρώ και τον Ηρακλή για την προσπάθεια και για το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Σήμερα έπαιξε ρόλο ο βαθμός προετοιμασίας αλλά και το ότι τα παιδιά πείστηκαν ότι μπορούν”.

Για τη συνέχεια: “Η νίκη ανήκει στα παιδιά που αποφάσισαν να έχουν υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης,  ακολουθώντας το πλάνο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που με βοήθησαν στην προσαρμογή μου, έτσι ώστε να μπορέσω και εγώ να βοηθήσω την ομάδα να πάρει την νίκη. Επίσης τίποτα δεν θα ήταν εφικτό εάν οι άνθρωποι της διοίκησης δεν παρείχαν ό,τι ζητήσαμε αυτές τις μέρες που προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι . Δεν πετύχαμε τίποτα, καταλάβαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και γι’ αυτό χρειάζεται ταπεινότητα και σκληρή δουλειά”.

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Ηρακλή)

“Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανιωνίου. Ήταν μια ομάδα με απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων τους ήταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά πάρα το γεγονός ότι πολλές φορές προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε.

Όταν στην έδρα σου δέχεσαι 100 πόντους σίγουρα δεν είναι ο τρόπος να διεκδικήσεις τη νίκη και σίγουρα και να κερδίζαμε δεν είναι η φιλοσοφία μας να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν αποφασιστικοί στην άμυνα, αυτό έφερε πολλά ελεύθερα σουτ στον Πανιώνιο, σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά αλλά μοιραία αυτό συμβαίνει όταν παίζεις μια τέτοια άμυνα.

Οτιδήποτε συμβαίνει στο μπάσκετ είναι δίκαιο απ ότι φαίνεται πρέπει να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία γιατί ακόμα και αν είχαμε καλές νίκες αν δεν δείχνεις συνέχεια τον καλό σου εαυτό είναι άσκοπο. Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι. Συγνώμη στον κόσμο μας που τον στεναχωρήσαμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”.

Για το τι κρατάει και τι αφήνει από το παιχνίδι: “Θα δούμε βίντεο. Τα σημεία που χρίζουν βελτίωσης είναι πολλά. Και σε άλλα παιχνίδια είχαμε πολλά άνω και κάτω αλλά σήμερα είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας. Κυρίως για όσους πιστεύουν ότι εντός έδρας πάντα θα κερδίζουμε”.

Για τον Σμιθ: “Ο Σμιθ είναι άρρωστος εδώ και μέρες θα ενημερωθείτε για οποιαδήποτε εξέλιξη”.