Ημέρα μνήμης η σημερινή. Θλιβερής μνήμης για τον αυτοτραυματισμό του MΠΟΜΠΑΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ που σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση προς τον θάνατο του στις 28 Ιουνίου 2006.

Αρκετοί αθλητές όλων των σπορ έχουν χάσει την ζωή τους, την ώρα που αγωνιζόντουσαν, λόγω προβλημάτων υγείας ή εκτός των αγωνιστικών χωρών από άλλες αιτίες. Η μοναδικότητα του τραγικού συμβάντος, με τον «ασυμβίβαστο» ΜΠΟΜΠΑΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ, δεν έχει σύγκριση με κανένα παρόμοιο γεγονός, παγκοσμίως, 26 χρόνια από την ημέρα που χτύπησε με δύναμη το κεφάλι του στην βάση της μπασκέτας.

Το αμυντικό φάουλ που καταλογίσθηκε ως επιθετικό και η αποβολή του από τον ημιτελικό αγώνα των πλει οφ πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Η αδικία «θόλωσε» την σκέψη του ΜΠΟΜΠΑΝ που αντέδρασε κόντρα στην ίδια του την ζωή.

Ήταν η στιγμή που «πάγωσε» ο χρόνος και τα βλέμματα όλων των φιλάθλων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ έμειναν «καρφωμένα» στον παίκτη που έπεφτε στο παρκέ. Τα αίμα του «έβαψε» την «κυανέρυθρη» φανέλα.

Ο μοναχογιός του, Βλάντο Γιάνκοβιτς ήταν, μόλις, τριών ετών και μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί το απόγευμα της 28ης Απριλίου 1993, ενώ βίωσε την απώλεια του πατέρα του, από την εφηβική ηλικία των 15 ετών.

Ο χρόνος κυλά γρήγορα, αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο ΜΠΟΜΠΑΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ θα μνημονεύεται ΠΑΝΤΑ από τον κόσμο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Η τραγική ιστορία του θα μαθαίνεται από γενιά σε γενιά φιλάθλων και το σύνθημα θα δονεί την ατμόσφαιρα:

ΜΠΟΜΠΑΝ, ΜΠΟΜΠΑΝ .