Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

history15

ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

Το τμήμα μπάσκετ του Πανιωνίου ιδρύθηκε το 1919 στη Σμύρνη και ήταν από τα πρώτα στον Ελλαδικό χώρο.

Το 1918-1919, όταν ακόμα ο Πανιώνιος βρισκόταν στη Σμύρνη, πρωτοστατεί στην διάδοση του μπάσκετ. Το Μάρτιο του 1919 ο πρόεδρος Δημήτριος Δάλλας ιδρύει τμήμα μπάσκετ, στο οποίο ως τα τέλη του έτους μετείχαν ενεργά 78 αθλητές. Σε ένα πρώτο τουρνουά που διοργάνωσε ο σύλλογος το 1920 στην προκυμαία της Σμύρνης με τη συμμετοχή άλλων δύο ομάδων από τη Σμύρνη και δύο ομάδων του Ελληνικού Στρατού ο Πανιώνιος αναδείχθηκε νικητής, με καλύτερο παίκτη τον πολυσύνθετο αθλητή Δημητρό Καραμπάτη. Το τουρνουά αυτό θεωρείται η πρώτη επίσημη διοργάνωση μπάσκετ στον ελληνικό χώρο.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα το 1924 ο σύλλογος αναδημιουργεί το τμήμα μπάσκετ. Το 1925, με πρωτοβουλία του Δ. Δάλλα, διοργανώνει εφηβικό τουρνουά μεταξύ σχολείων και σωματείων, με τη συμμετοχή 35 ομάδων, το οποίο καθιερώνεται και συνεχίζεται ως το 1950. Μάλιστα, στη διοργάνωση συμμετείχαν και ομάδες κοριτσιών κάτι πρωτοποριακό για την εποχή.
Οι αγώνες γίνονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που αποτελεί την έδρα του συλλόγου από το 1922 ως το 1940. Ουσιαστικά ο Πανιώνιος είναι εκείνος που καθιέρωσε το Καλλιμάρμαρο ως γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ένα χώρο ο οποίος μεταπολεμικά αποτέλεσε την καρδιά του ελληνικού μπάσκετ.

P270-OMADA-BASKET
P267-OMADA-BASKET-1937-1939

Το 1927-28 ο Πανιώνιος συμμετέχει στο πρώτο ανεπίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο διοργάνωσαν επτά σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με νικητή τον Ηρακλή καθώς και στα επόμενα δύο (1928-29, 1929-30), τερματίζοντας στην 7η, 6η και 4η θέση αντίστοιχα.
Το 1929 ο ΣΕΓΑΣ θέτει το άθλημα υπό την αιγίδα του και δημιουργεί “Τεχνική Επιτροπή Αθλοπαιδιών” (Τ.Ε.Α.), στην οποία μετέχει και ο γεν. γραμματέας του Πανιωνίου, ο Νίκος Λωρέντης. Στο Α΄ περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (1929), μετέχουν οκτώ ομάδες και ο σύλλογος τερματίζει τέταρτος.
Το 1930, στο Α΄ επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διοργανώνει η Τ.Ε.Α. του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη, τερματίζει στην 4η θέση με παίκτες τους: Κοκκίνη, Δημητριάδη, Καμιζούλη, Βιδωρή, Κτενά, Βάσση, Χριστοδούλου. Συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα αναφέρεται όλα τα έτη από το 1932 ως το 1939. Μάλιστα, στο πρωτάθλημα Αθηνών-Πειραιώς του 1936-37 πέτυχε ανεπανάληπτη νίκη επί του Πανεπιστημίου Αθηνών με 41-0! Τις σεζόν 1934-35 και 1938-39 προκρίθηκε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 3η και 5η θέση αντίστοιχα.

Ως σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής της ομάδας κατά την προπολεμική περίοδο σημειώνεται ο Σπύρος Καμιζούλης. Στον πρώτο αγώνα της Εθνική Ελλάδος στις 25-6-1936 με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε και ο παίκτης του Πανιωνίου Βασίλης Βάσσης.
Στο δεύτερο αγώνα της Εθνικής στις 20-4-1940 με την Αίγυπτο στο Κάιρο μετείχαν τρεις παίκτες του συλλόγου, οι: Λευτέρης Χατζηδάκης, Δημήτρης Δημητριάδης και Μάριος Δημάδης. Άλλοι παίκτες της προπολεμικής ομάδας ήσαν οι: Γιώργος Ρουσόπουλος, Κ. Βαλσαμάκης, Ιωάννης Σκορδίλης, Κ. Λάμπρου, Στεφανίδης, Παπαδόπουλος. Προπονητής ήταν ο Νικ. Καραβιάς. Παράλληλα, υπήρχαν ομάδες νέων και παίδων.

history3
dekaetia-70-001

ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια το τμήμα μπάσκετ είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία αλλά χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις. Τη φανέλα του συλλόγου φόρεσαν ορισμένοι σπουδαίοι καλαθοσφαιριστές,όπως: ΦαίδωνΜατθαίου, Πέππας, Φιλιππάκης, Λάνθιμος, Λούλας, Καράλης, Μπαβέας, Μοσχούδης, Πεντζαρόπουλος, Μαστρογιάννης, Σκορδίλης, Λάμπρου, Στεφανάκης, Παπακυριακού, Ψηνάκης, Φρατζής, Παπαϊωάννου, Αποστολίδης, αδερφοί Πιπερίδη, Πανάς, Τσαμπαρλής, Τζανανδρέας, Κουτσούκος, Παναγιωτόπουλος κ.ά.
Πάντως, ως τα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο σύλλογος αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα Αθηνών. Δεν αξιώθηκε να παίξει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ούτε συμπεριλήφθηκε στην Α΄ Εθνική που δημιουργήθηκε το 1963. Το 1967 ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική, στην οποία αγωνίζεται για τέσσερις περιόδους, χωρίς ιδαίτερη διάκριση ως το 1971 που υποβιβάζεται.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 με πρωτοβουλία του Ανδρέα Βαρίκα δημιουργήθηκαν τμήματα υποδομής και αναδείχθηκε μια νέα φουρνιά καλαθοσφαιριστών που ανέβασαν τον Πανιώνιο στην Α΄ Εθνική, όπου πρωταγωνίστησε.

⦁ Το 1973 πήρε το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Αθηνών και ανέβηκε στη Β΄ Εθνική και το 1974 στην Α΄ Εθνική.

⦁ Το 1975 κέρδισε για πρώτη φορά την έξοδο στο Κύπελλο Κόρατς.

⦁ Το 1977 τερμάτισε 3ος και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Αφού απέκλεισε τους: Νήαρ Ηστ (87-75), Τρίτωνα (94-81), Σπόρτιγκ (74-73), ΠΑΟΚ (82-73) έχασε το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό (88-103).

⦁ Το 1978 τερμάτισε 4ος κι έφτασε ως τον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε δύσκολα από τον Ολυμπιακό Π. με 72-79. Τον κορμό της ομάδας αυτής αποτελούσαν οι: Μίλτος Λαζαρίδης, Μάκης Δενδρινός, Σταμάτης Φωτεινός, Κώστας Μίσσας, Στράτος Παπαδάκης, Τσικίμης.

dekaetia-70-002
07_IMG_0004

Ακολούθησε μια μικρή περίοδος κάμψης και υποβιβασμού στη Β΄ Εθνική το 1980, χωρίς να το αξίζει, αφού είχε μια σειρά ατυχιών σε ένα περίεργο πρωτάθλημα που διεξήχθη τότε σε δύο φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο έτος έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Όμως, αμέσως ανέκαμψε, πήρε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κι από το 1981 συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Από το 1984 και επί μία δεκαετία ήταν μόνιμα στην πρώτη τετράδα. Την περίοδο αυτή την ομάδα αποτελούσαν οι Φάνης Χριστοδούλου, Χρήστος Χριστοδούλου, Νίκος Λινάρδος, Γιώργος Γάσπαρης, Δημήτρης Φωσσές, Τζ. Ράπις, Β. Καραϊσκος, Θοδωρής Καραμανώλης, Τάκης Κορωναίος, Γιώργος Μποσγανάς, Νίκος Σερέτης, Μέντζος, Χρ. Μαγγίνας, Μαρκ Λαντσμπέργκερ κι αργότερα Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, Π.Τζ. Μπράουν κ.ά.

⦁ Σημαντικότερη επιτυχία η παρουσία στον τελικό των playoffs το 1987, όπου έχασε από τον ακαταμάχητο Άρη.

⦁ Συμμετείχε σταθερά στο Κύπελλο Κόρατς με σταθερή παρουσία στη φάση των ομίλων. Σπουδαιότερη επιτυχία η είσοδος στα προημιτελικά το 1989 και το 1993.

⦁ Το 1991 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Αφού απέκλεισε τους: Ιωνικό Ν. (86-83), Φίλιππο Θ. (109-92), ΑΕΚ (85-82), στον τελικό νίκησε τον  ΠΑΟΚ (73-70). Η σύνθεση του τελικού: Γάσπαρης 20, Φ. Χριστοδούλου 19, Χάτσον 18, Μπρούγος 12, Γ. Μποσγανάς 4, Χρ. Χριστοδούλου,  Χουγκάζ, Μπάλις. Προπονητής ο Σέρβος Βλάντο Τζούροβιτς. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου έφτασε άλλες τρεις φορές (1986, 1988, 1994).

⦁ Το 1995 έφτασε ξανά στον τελικό του Κυπέλλου. Αφού απέκλεισε τους: Αμπελοκήπους (86-72), Ηρακλή Θ. (75-65), Ηλυσιακό (77-50), στον τελικό που έγινε στη Λαμία ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 53-72.

PANION-MPASK-KYPEL
boban_1

ΜΠΟΜΠΑΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ

Στο πάνθεον της υπεραιωνόβιας ιστορίας του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, το όνομα του ΜΠΟΜΠΑΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ έχι γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα. Η ιαχή «ΜΠΟΜΠΑΝ, ΜΠΟΜΠΑΝ» θα ηχεί, πάντα, στα γήπεδα που θα αγωνίζεται η ομάδα μπάσκετ για τον παίκτη που έγινε σύμβολο της μοίρας, όταν στις 29 Απριλίου 1994 και στον τέταρτο ημιτελικό αγώνα των πλέι οφ, του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ σε μια ακραία κίνηση αντίδρασης και μη αποδεχόμενος το επιθετικό φάουλ (5ο) που του καταλόγισε ο διαιτητής Στέλιος Κουκουλεκίδης απόφαση, χτύπησε με δύναμη το κεφάλι του στην βάση της μπασκέτας και έπεσε αιμόφυρτος στο παρκέ. Υπέστη συντριπτικό κάταγμα του έκτου αυχενικού σπονδύλου και θλάση του νωτιαίου μυελού.
Ο βιρτουόζος παίκτης, ο δεινός σουτέρ, ο  Σέρβος «χορευτής» που «μιλούσε» στην μπάλα με την πλαστικότητα των κινήσεων του, δεν στάθηκε ποτέ ξανά όρθιος στα πόδια του.
Από εκείνο το μοιραίο βράδυ για την ίδια την ζωή του, ο ΜΠΟΜΠΑΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ έζησε πάνω σε καροτσάκι για 13 χρόνια και το πεπρωμένο του ήταν να φύγει ένα άλλο βράδυ που το ημερολόγιο έγραφε και πάλι 28, αυτή την φορά του Ιουνίου 2006, όταν άφησε την τελευταία πνοή του, εν πλώ για την Ρόδο, λόγω καρδιακής ανακοπής.

Ο Γιάνκοβιτς δεν ζούσε από το μπάσκετ. Ζούσε για το μπάσκετ. Ήταν ένας μποέμ τύπος που χαμογελούσε σε όλους, «δέθηκε» με τους συμπαίκτες, τους προπονητές και κυρίως τους φιλάθλους του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.
Η μορφή του συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του συλλόγου και έκανε τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ να είναι ο μοναδικός αθλητικός οργανισμός, παγκοσμίως που έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει χάσει έναν παίκτη από την αυταπάρνηση για την ομάδα και εν ώρα αγώνα.
Ο ΜΠΟΜΠΑΝ έφυγε «όρθιος». Μπορεί να ήταν καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι για 13 ολόκληρα χρόνια, ήταν όμως όρθιος. «Όρθιος» στην ψυχή, στην ανθρωπιά, στην αξιοπρέπεια, στο θάρρος.
Η φανέλα με το νούμερο «8» έχει αποσυρθεί και βρίσκεται στην οροφή του Δημοτικού Γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης. Η τραγική ιστορία του ΜΠΟΜΠΑΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ μεταδίδεται από τα χείλη κάθε παλιότερου φιλάθλου του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ σε κάθε νεότερο, γιατί αποτελεί ιστορική υποχρέωση όλου του συλλόγου να ΤΙΜΑ την μνήμη του αξέχαστου παίκτη  που γεννήθηκε Σέρβος και απεβίωσε Έλληνας.
Ο γιός του, Βλάντο, ήταν μόλις τριών ετών, όταν συνέβη ο αυτοτραυματισμός του αείμνηστου πατέρα του και είναι ο «κληρονόμος» του στο μπάσκετ, καθώς φόρεσε την φανέλα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ για πέντε χρόνια, έχει την ελληνική υπηκοότητα και έχει κατακτήσει δυο χρυσά μετάλλια με την Εθνική Εφήβων και Νέων.

boban_4
21_Paspali

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Μια νεότερη γενιά με επικεφαλής τους Καράγκουτη, Καλαϊτζή -παγκόσμιους πρωταθλητές με την Εθνική Νέων- και με τη βοήθεια του Π. Γιαννάκη -προς το τέλος της καριέρας του- ανανέωσε το σύλλογο κι έφερε νέες διακρίσεις τη δεκαετία του ’90. Εκτός από την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου το 1995, έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπ. Κόρατς (1994, 1999) και συμμετείχε στη Σουπρολίγκα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το 1999 το ανδρικό τμήμα μπάσκετ μετατράπηκε σε επαγγελματικό “Τμήμα Αμοιβόμενων Καλαθοσφαιριστών” (Τ.Α.Κ.) και στη συνέχεια σε “Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία” (ΚΑΕ). Το 2003 πήρε τη σημερινή εταιρική μορφή “Πανιώνιος ΚΑΕ”. Τέθηκαν καθαρά επαγγελματικές βάσεις και την επόμενη δεκαετία κατάφερε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.
Με την ανάληψη της προεδρίας και των μετοχών της ΚΑΕ από τον Ηλία Λιανό, τέθηκαν υψηλότεροι στόχοι. Η ομάδα μετέφερε την έδρα της από το παλιό και ακατάλληλο πλέον για υψηλό επίπεδο γυμναστήριο της οδού Αρτάκης στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, αν και την κίνηση αυτή δεν την αγκάλιασαν οι φίλαθλοι, με αποτέλεσμα συχνά να αγωνίζεται μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους. Πάντως κατάφερε να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα.

321722
632612

Έφτασε δυο φορές στα ημιτελικά των πλέι-οφ στο πρωτάθλημα της Α1 και τερμάτισε δύο φορές στην τρίτη θέση (2005, 2008) και μια φορά τέταρτος (2007). Παράλληλα, στο Κύπελλο Ελλάδος έφτασε στα ημιτελικά το 2009, ενώ σχεδόν κάθε χρόνο ήταν στα προημιτελικά. Αποκορύφωμα της περιόδου αυτής ήταν η πρόκριση του συλλόγου στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2007-08 με την κατάκτηση της τρίτης θέσης, έπειτα από μια συναρπαστική αναμέτρηση στα ημιτελικά των πλέι-οφ με το Μαρούσι. Την κανονική περίοδο τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Στον τελικό για την τρίτη θέση επικράτησε του Γ.Σ. Αμαρουσίου με 3-2 νίκες, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού ξεκίνησε τη σειρά με 0-2 ήττες. Προπονητής ήταν ο Σέρβος Νέναντ Μάρκοβιτς και την ομάδα αποτελούσαν οι: Βασίλης Ξανθόπουλος, Γιάννης Καλαμπόκης, Αλέξανδρος Τσάπιν (Σλοβενία), Ιβάν Ζορόσκι (Σερβία), Δημήτρης Κατιάκος, Μπραντ Νιούλεϊ (Αυστραλία), Γιάννης Γεωργαλής, Αλέξανδρος Σιγκούνας, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Νίκος Αγγελόπουλος, Ντούσαν Σάκοτα, Λέβον Κέντολ (Καναδάς), Αντάνας Καβαλιάουσκας (Λιθουανία), Γιάννης Γιαννούλης, Λόνι Μπάξτερ (ΗΠΑ).
Επίσης, συμμετείχε τακτικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έφτασε δυο φορές στα προημιτελικά στο Κύπελλο Σαπόρτα (2002) και στο FIBA EuroCup (2007) και συμμετείχε στην Ευρωλίγκα το 2008-09.
Από τη σεζόν 2009-10 επέστρεψε στο κλειστό της οδού Αρτάκης, μιας και δεν προκρίθηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στη διοίκηση παρεμεινε ο Ηλίας Λιανός, ενώ από το 2010 προπονητές ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Νεναντ Μαρκοβιτς, ο Θανάσης Σκουρτοπουλος και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που την περίοδο 2013-2014 οδηγησε την ομάδα στην Τρίτη θεση στο πρωταθλημα.

Η απομάκρυνση του Ηλία Λιανού οδήγησε την ομάδα σε περιπέτειες. Την περίοδο 2014-2015 η ομάδα υποβιβαστηκε από την Α1 μετά από μια πολύ ατυχή σεζον , αλλάζοντας 4 προπονητες, εντονη διοικητική ασταθεια και οικονομικά προβλήματα.
Η επιτροπή σωτηρίας που συστάθηκε από τον ερασιτέχνη Πανιώνιο .το καλοκαίρι του 2015, αποτελούμενη από τον Χ.Βουζουνεράκη, Χ.Χριστοδούλου, Θ.Στρογγυλάκη, Ι.Μπίρη, Θ.Χριστόπουλο, Π.Συρίγο κ.α , αποφασίζει να εξυγιάνει οικονομικά και αγωνιστικά τον συλλογο που προσπαθεί να δημιουργήσει μια νεανική ομάδα με βάση Έλληνες παίκτες αγωνιζόμενη στην Β ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία.
Την περίοδο 2015-2016 η ομάδα στεφεται πρωταθλήτρια Β ΕΘΝΙΚΗΣ και ανεβαίνει στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Η Επιτροπή σωτηρίας συμφωνεί με τον κο Ιωνα Βαρουξάκη, ο οποίος χρηματοδοτεί το αναγκαίο ποσό για την υπέρβαση και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με προπονητή τον Νίκο Οικονόμου και πρωταγωνιστές, τον Νίκο Μίχαλο, τον Νίκο Μπάρλο, τον Βαγγέλη Σακελλαρίου, τον Φάρο Αλιχοτζιτς, τον Μάριο Ματαλων, τον Τάσο Δημητριάδη, τον Σάκη Καρύδα,τον Μιχάλη Πελεκάνο κλπ, στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδος και ανέρχεται στην Α1 άμεσα , μέσα σε 2 έτη, χωρίς χρέη και υποχρεώσεις από το παρελθόν.

390505

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ

history3
history15
history32
history21
history7
history9
history11
history14
history19
history22
history23
history24
history25
history28
history29
history30
history33
history36
390505
321722
632612
21_Paspali
boban_4
boban_1
PANION-MPASK-KYPEL
07_IMG_0004
P270-OMADA-BASKET
P267-OMADA-BASKET-1937-1939
dekaetia-70-001
dekaetia-70-002
5_PAPA
2017
Πρωταθλητής στην Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, άνοδος στην Α1
2016
Πρωταθλητής στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, Νότιος όμιλος, άνοδος στην Α2
2014
3η θέση Α1, πρόκριση για  EuroCup. Ημιτελικός Κυπέλλου. Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων (τελικός με Άρη 70-64).
2013
3η θέση  Α1, πρόκριση για EuroCup.
2012
3η θέση Α1, πρόκριση για EuroCup. Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων.
2010
Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος.
2009
Ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος.
2008
3η θέση Α1, πρόκριση για Ευρωλίγκα. Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος.
2007
4η θέση Α1.
2005
3η θέση Α1. Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος.
2004
Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων
2002
Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος. Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων.
2001
Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος.
2000
Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος.
1999
Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος.
1999
Ημιτελικά Κυπ. Κόρατς.
1996
3η θέση Α1, πρόκριση για Σουπρολίγκα.
1995
Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδος.
1994
4η θέση Α1. Ημιτελικά Κυπ. Κόρατς. Ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος.
1993
3η θέση Α1. Προημιτελικός Κυπ. Κόρατς. Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων και Παίδων.
1992
5η θέση Α1. Προημιτελικός Κυπέλλου. Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων.
1991
3η θέση στην Α1. Κυπελλούχος Ελλάδας.
1990
3η θέση στην Α1. Προημιτελικός Κυπ. Κόρατς. Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων.
1989
4η θέση στην Α1. Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος.
1988
3η θέση στην Α1. Ημιτελικός Κυπέλλου.
1987
2η θέση στην Α1. Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων
1986
3η θέση Α΄ Εθνικής. Ημιτελικός Κυπέλλου.
1985
4η θέση Α΄ Εθνικής. Προημιτελικά Κυπέλλου.
1984
4η θέση Α΄ Εθνικής. Προημιτελικά Κυπέλλου. Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων (τελικός με Άρη 57-56).
1981
Πρωταθλητής Β΄ Εθνικής. Φιναλίστ Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων και Παίδων.
1980
Ημιτελικός Κυπέλλου.
1978
4η θέση Α΄ Εθνικής - Ημιτελικός Κυπέλλου.
1977
3η θέση Α΄ Εθνικής - Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδος.
1974
Πρωταθλητής Β΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος) και άνοδος στην Α΄ Εθνική.
1973
Πρωταθλητής Α΄ Αθηνών και άνοδος στην Β΄ Εθνική.
1967
Άνοδος για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική (παρέμεινε ως το 1971).