Ο Βαγγέλης Κουτσοκέρας δεν αποπροσανατολίζεται από την περίοδο αγωνιστικής κάμψης του Ολυμπιακού, ενόψει του παιχνιδιού της 20ης αγωνιστικής στην Basket League, αναμένει την αντίδραση των αντιπάλων παικτών και υποστηρίζει ότι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θα πρέπει να παίξει με αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα και χωρίς άγχος για το αποτέλεσμα.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει πέντε νίκες και προχωράμε βήμα-βήμα προς την βαθμολογική εξασφάλιση της παραμονής του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Ο Ολυμπιακός διανύει περίοδο κρίσης, προέρχεται από ήττα στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν παύει να διαθέτει παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα που δεν πρόκειται να αφήσουν τους εαυτούς τους, τουλάχιστον, αλλά και την ομάδα τους στην τύχη της. Οι απουσίες των Σπανούλη και Στρέλνιεκς έχουν δείξει ότι επηρεάζουν αρνητικά την ομαδική απόδοση, ειδικά στην περιφέρεια και στην τακτική του Ολυμπιακού, καθώς υπάρχουν τρία γκαρντ στην διάθεση του προπονητή του. Περιμένουμε από τον αντίπαλο μας να έχει αντίδραση και ψυχολογική συσπείρωση.
Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δεν ασχολείται με τα όποια προβλήματα και δυσκολίες του Ολυμπιακού, αλλά κοιτά μόνο την ομάδα του, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους που μπορεί, όμως, να μην παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.
Θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό να μην δώσουμε «ανοιχτό» γήπεδο στον Ολυμπιακό για να τρέξει και να έχει το εύκολο καλάθι και χρειάζεται η άμυνα που παίξαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με το Ρέθυμνο, να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Ο Μιλουντίνοφ είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».