Ο Bαγγέλης Κουτσοκέρας αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και τονίζει τα σημεία που έχουν επισημανθεί στους παίκτες του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ για να είναι αποτελεσματικοί στην επικείμενη αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής.
«Ο Παναθηναϊκός έχει πληρότητα και ποιότητα σε όλες τις θέσεις της πεντάδας. Είναι ομάδα της Ευρωλίγκας και διαθέτει παίκτες αυτού του αγωνιστικού επιπέδου. Δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα κόπωσης των παικτών του από τον πρόσφατο αγώνα τους με τον Ολυμπιακό, πριν από 3 ημέρες, γιατί υπάρχει η εμπειρία και η προσαρμοστικότητα στην διαχείριση των 15 παικτών που διαθέτει, ώστε να μπορούν να παίζουν συνεχόμενους αγώνες σε μικρά χρονικά διαστήματα.
Ο αμυντικός στόχος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ είναι να μην δεχτεί, όσο το δυνατόν περισσότερο εύκολα καλάθια από το γρήγορο παιχνίδι των αντιπάλων μας, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που αρέσκεται να παίζει ο Παναθηναϊκός. Χρειάζεται πολύ καλή άμυνα και στην περιφέρεια, σε ατομικό επίπεδο και με εγωϊσμό από τους παίκτες μας, ώστε να δυσκολέψουμε την κυκλοφορία της μπάλας, κυρίως από τον Καλάθη.
Στις θέσεις των ψηλών, υπάρχει η τετράδα των Βουγιούκα, Παπαγιάννη, Λάσμε και Γκίστ, με τους δυο τελευταίους να είναι πολύ καλοί finisher παίκτες. Στην περιφέρεια είναι η εξάδα των Καλάθη, Λεκάβιτσους, Παππά, Λάνγκφορντ, Λοτσέσκι και Τόμας.
Στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, υπάρχει νέος προπονητής, ο Βασίλης Φραγκιάς και τέσσερις νέοι παίκτες. Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στην διάθεση μας είναι ο Ντόρσεϊ, ο Γούντ και ο Παπαντωνίου. Η προσαρμοστικότητα τους στις προπονήσεις είναι σε ικανοποιητικό σημείο και ιδιαίτερα αυτή του Παπαντωνίου. Ο Ντόρσεϊ έχει έκδηλη διάθεση προσφοράς και δεδομένη εμπειρία. Ο Γούντ χρειάζεται μεγαλύτερη πίστωση χρόνου, αλλά είναι παίκτης που μαθαίνει γρήγορα, ενώ επιστρέφει και ο Σίνγκλερ, ο οποίος απουσιάσε από τα παιχνίδια με τον Άρη και το Λαύριο.
Η προσθήκη των τριών νέων παικτών, δίνει την δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο να έχει μεγαλύτερα περιθώρια διαχείρισης όλης της ομάδας για να αποφεύγεται η κόπωση στην διάρκεια των προηγούμενων αγώνων. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι προπομπός για το επόμενο, εντός έδρας με αντίπαλο το Ρέθυμνο».